נסים עוג'ר / 9/6/2015
בנושא הגז יש המון דיס אינפורמציה מכול הצדדים למעט הציבור שטובע בים של מידע והוא מנסה לעשות סדר בדברים , כדי שלא יגזלו לו את כבשת הרש. פתיח / השתלשלות האירועים
בתאריך 28/12/2014 העליתי פוסט/ סרט יו טיוב שתיאר את כל האמת על תגלית מציאת הגז בים טטיס על ידי ד"ר יוסי לנגוצקי ואיך חברות הגז עובדות עלינו בעיניים, לנגוסקי אומר "חברות הגז קיבלו על מגש של זהב את כרטיס פייס זוכה " ומעל הכול הוא מוסיף חברת נובל אנרגי האמריקנית לא הייתה שותפה כלל לחיפושים והיא נכנסה בשלב מאוחר יותר. מעניין למה אני עוד אתייחס לזה מאוחר יותר כתרגיל מבריק של תשובה .שדה תמר התגלה בשנת 2009 וחברת תשובה הצטרפה רק 7.5 שנים לאחר שהוא גילה את תגלית הגז בים טטיס.
לסרט היו מאות ואלפי צפיות , כאשר חדר המצב העתיק את הסרט ( באישורי כמובן ) ואפשר חשיפה גדולה יותר ,אגב הסרט הועתק על ידי מפיצים שונים ,מבלי לתת לי קרדיט , מטרתי כאמור הייתה כמה שיותר להגיע ולהביא את חקר האמת לידי הציבור
ד"ר לנגוסקי אבי תגלית הגז : https://www.youtube.com/watch?v=nVqmvHFrrmw
לעצם העניין
שאלתי את עצמי כאשר תאגידי הגז המחפשות רווחים לעסקיהם ומעל הכול את שורת הרווח לתאגיד אבל למה מדינת ישראל ( בראשות בנימין נתניהו אם כשר אוצר ואם כרוה"מ ) , המדינה שהיא מצרף הפרטים / אזרחים שלה , חייבת והיא אמרה לשמור על עתודות הגז לאזרחי המדינה וייצוא העודף בלבד –שתייצר ביטחון אנרגטי לתושבים ותמנע בזבוז כספי מיותר ,למעלה מזה ממשלת ישראל לו הייתה מקימה חברה ישראלית לאומית , הייתה מייתרת את הדאגה למשיכת חברות בינלאומיות כסיבה לייצוא הגז.
משאבי הטבע הם לא בעיה חדשה, הם יושבים לנו כאן מאז ומעולם ולכן ,המדינה הייתה צריכה לקבל החלטות הנוגעות למשאבי הטבע "עוד בימים הראשונים של ההיסטוריה" וראשית המדינה : כגון ים המלח , ומשאבי המים , אלא מה,למישהו היה נוח להשאיר את המצב פרוץ ,בישראל וכמו רק בישראל לוקחים את ניהול המדינה בחוסר אכפתיות ,אם לא באדישות, שרים וראשי ממשלה לוקחים את תפקידם כמתכון להתעשרות.
די אם נראה את השחיתות הציבורית הגואה בישראל, והיא נחשפת יותר ויותר לאחר המחאה החברתית ככל הנראה הציבור תפס לפתע שנבחרים לא עושים את עבודתם נאמנה ולכן התחלנו לראות איך בכירים בממשלת ישראל מובלים מאחורי סורג ובריח ,בניהם ראשי ממשלה , יחד אתם מתלווים לכלא ראשי בנקים ראשי ערים ובעלי הון ועוד…
כאשר נחשפו יומני ראש הממשלה ,גילה הציבור מה מספר הפעמים שבעלי-הון, טייקונים בלע"ז נפגשים עם הבכירם כגון : ראשי הממשלה שרים ו/או חברי כנסת , כאשר בעלי הון ו/או התאגידים הגדולים יושבים עם קובעי המדיניות, מידע זורם בלי דעת אם במישרין ו/או בעקיפין במכוון ו/או שלא , בשיטת משיח לפי תומו לאוזניו של בעלי הון, שיודעים לתרגם את המידע הנאסף לכסף גדול .
רק השבוע אנחנו רואים את האשמות החמורות קבלת שוחד כנגד מי שהיה שר בכיר בממשלות ישראל ,פואד בן אליעזר , שלא להזכיר אולמרט והירשנזון ויו"ר בנק הפועלים דנקנר, שנשלחו לכלא.
מדיניות של נתניהו לאורך השנים בה כיהן כשר אוצר וראש ממשלה היא זו שהובילה למחאה החברתית בקיץ 2011 ,בשביל להבין את זה לא צריך מחקר ,אידאלוג ההפרטה ומכירת נכסים בנזיד עדשים לבעלי הון , לכן עם פרוץ המחאה נתניהו קלט הבין ונלחץ וזו הסיבה לכך שהוא עשה הכול כדי למסמס את המחאה באמצעות וועדת טרכטנבג.
מה כל ממשלה אחראית הייתה חייבת לעשות ?
אם לא לקחת אחריות ממשלתית מלאה על הקידוחים , כולל הקמת חברה ממשלתית שתדאג שתקבולי הגז יכנסו לקופת המדינה ולא רק לכיסי חברות הגז , כאמור לעיל , קרי : שורת הרווח.
הריכוזיות בענפי הגז, הבנקים והמזון
ממשלת ישראל עושה את כול הטעויות האפשרויות בניהול משאב הגז החדש שנמצא בים התיכון .ולמי זה נוח ומי מעוניין לייצר את הריכוזיות בתחום הגז . המזון והדיור והבנקים ?
ממשלת ישראל היא בעלת אינטרס מובהק להותיר את שוק הדיור פרוץ לקבלנים ולחברות הבנייה וככל שהמחירים יאמירו כך הממשלה תרוויח ותצליח לגבות יותר מסים מההכנסות שעושים הקבלנים ממחירי הדירות ו/או ריביות הגבוהות .מכאן אתם תשמעו המשפט האלמותי אבל יש צמיחה , אבל על גב של מי אם לא הציבור.
הבנקים גובים ריביות ממקבלי המשכנתאות ומחברות הבנייה וליווי הבנקאים לחברות הבנייה והאוצר כאמור חולק יחד איתם ההכנסות .
כפי שציינתי לעיל,נקודת התייחסות זו [הפרטה ו/או יצירת ריכוזיות מכוונת ] של ממשלת ישראל ,היא נכונה לכל מערכות השירותים בישראל .
בעקבות המחאה החברתית קיץ 2011 וגילוין של עתודות הגז ,גבר העניין הציבורי בנושא הגז והציבור החל להתעניין בשאלות של צדק חלוקתי כתוצאה ממתן היתרים לחברות מהמגזר העסקי לחפש מקורות אנרגיה בשטח המדינה ולהפיקם ולתרגם לרווחים ולשורת הרווח. .
רק כדי להבין את גודל הרשלנות ו/או חוסר האכפתיות של ממשלת ישראל בנושאי הגז , והדברים הנאמרים ו/או המובאים אינם בגדר אמירות בעלמא אלא הם מצרף של איסוף מידע המבוססים על יסודות ואדנים ומובאות , מתוך דוח מבקר המדינה, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ובכלל זה הממונה על ההגבלים העסקיים דוייד גילה.
כך למשל : במהלך תקופת הביקורת של משרד המדינה נדרשו תאגידי הגז להסדיר סוגיות שונות, ובהן מגבלת הקיבולת בצינור הגז ואישורים סטטוטוריים. והם התעלמו מכך , כאילו יש להם מדינה ולא להפך מדינה שיש לה חברת גז .עוד דוח מבקר המדינה אומר שעד מועד סיום הביקורת לא הוסדרו במלואם ענייני הגז. המתייחסים לאחסון ולמתקני קבלת גז, כדי לשפר את היתירות ולצמצם את הפער בין הביקוש לגז טבעי ובין ההיצע שלו.
לא זו אף זו, מבקר המדינה מצא את הפרצות במשרדי הממשלה ואף העיר למשרדי האנרגיה, האוצר, משרד ראש הממשלה ורשות ההגבלים העסקיים כי אסדרה חלקית בלבד של ניהול משק הגז, גרמה לחוסר ודאות של השחקנים בשוק הגז.
לשיטת מבקר המדינה אסדרה חלקית עלולה לעכב ואף לטרפד את מימון פיתוח מאגרי הגז הטבעי, וכפועל יוצא עלול להיווצר גם חוסר ודאות בכל שרשרת האספקה של משק הגז.
הנאמר לעיל ,לא מדובר בסתם גוף פרטי ו/או גוף מסחרי אלא על אורגן של המדינה שמתפקידו הוא כאמור לפקח על משרדי הממשלה ,שלעתים יש לה השלכות פליליות ,אלא שלמבוקרים יש סוג של זלזול ואדישות מול ביקורת המבקר.
מבקר המדינה עוד מציין , כי חוסר מעורבותו של משרד התמ"ת בעניין שימושיו של הגז הטבעי בתעשייה עלול לפגוע בניצול מיטבי של המשאב, לגרום להגברת הזיהום הסביבתי, לעיכוב ואף למניעה של פיתוח תעשייה המבוססת על גז טבעי.
משרד המבקר מוסיף עוד ואומר כי משרד התמ"ת, בשיתוף הגופים האחראים לפיתוח משק הגז, היה עליהם ליזום הכנת תכנית לאומית לפיתוח שימושים שונים בגז, תוך ניהול נכון של משאב זה ומתוך התחשבות בצורכי המשק בדורות הבאים, ולמעלה מזה היה עליו לפעול ליישומה של תכנית זו. מה הייתה עושה כאן תכנית לפיתוח ? תכנית לפיתוח השימושים בגז הייתה מאפשרת פריסת רשת החלוקה בדרך שתתאים גם לצרכים העתידיים של מדינת ישראל והייתה מונעת שיטת כיבוי שרפות והוספת טלאי על טלאי לרשת ברבות השנים.
פיקוח על מחירי הגז והכרזה על השותפות כמונופול
מהו מונופול לפי חוק ההגבלים העסקיים ?
סעיף 26 (א) קובע :מונופול הוא ריכוז של יותר ממחצית מכלל אספקת נכסים או מכלל רכישתם ,או של יותר ממחצית מכלל מתן שירותים ,או מכלל רכישתם ,בידיו של אדם אחד
מטרת פיקוח על המחירים היא דרך להשיג הוזלה משמעותית במחירי הגז הטבעי ובטווח זמן מידי, אגב, דבר זה מקובל ברוב מדינות העולם. פירוק מונופול הגז הוא צעד הכרחי על מנת למנוע ריכוזו של כוח מונופוליסטי כה רב בידיים כה מועטות .
לטענת הממונה על ההגבלים העסקיים היא, כי הישארותה של נובל אנרגי בשני המאגרים לא תאפשר יצירת תחרות ולכן יש לדבוק בדרישה להפרדת השיווק בתוך המאגרים מכאן רשות ההגבלים העסקיים הכריזה ב- 11/12 כי שותפות מס' 2 היא מונופול .
ב-5/11הייתה פנייה לוועדת המחירים כדי שתבחן את הצורך בהטלת פיקוח על מחירי הגז הטבעי בשל חשש לריכוזיות באספקתו. באוקטובר 2012 החליטה ועדת המחירים להמליץ לשרים להחיל פיקוח על משק הגז, לפי פרק ז' לחוק הפיקוח על המחירים. שכן מדובר ברמה הנמוכה ביותר של פיקוח, המחייבת את בעל המונופול לדווח על רווחיות ומחירים בלבד.
עוד מותח המבקר ביקורת חריפה על המאסדרים שהיה עליהם לנצל את הכלים שברשותם כדי להסדיר את משק הגז, לרבות פיקוח מתאים על המונופול שנוצר בתחום זה, לפי הנסיבות. זאת, בין היתר, כדי להביא בהקדם להגברת השקיפות של עסקאות הגז ולצמצום החסמים המונעים מצרכנים פוטנציאליים לעבור לשימוש בגז טבעי
אל תופתעו שר האנרגיה לא חתם על צו הקובע פיקוח על מחירי הגז והוא נותר על שולחנו של השר לחתימה , מזה כשנתיים ,מעניין למה הוא גורר רגליים?.
לא תאמינו ,על אף עמדת המבקר המדינה ועמדת הממונה להגבלים עסקיים , בא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ב- 12/2014 ופרסם נייר עמדה, בו פירט את המאפיינים המיוחדים של הסדרת תחום הגז הטבעי ואת הבעיות הנובעות מייחודיות התחום כאמור והציע כפתרון הקמה של צוות משימה של פקידים בכירים הכוללים את השחקנים העיקריים מבין משרדי הממשלה , שתכליתו תהיה כפולה גיבוש המלצות למדיניות ממשלה ברורה בסוגיות היסוד של הענף וכן תיאום והסרת חסמים ביישום המדיניות .כמו כן וועדת שרים היא שתכריע באופן מהיר בנושא זה וכול המשרדים יפעלו בהתאם לה..והוא מוסיף כי יש לקבוע בנושא זה רגולטור על כדי למנוע את שיתוק רגלטורי.
סוף דבר הכול נשמע
ניהול כושל ולא אחראי של המשאב הוביל ליצירת מונופול מסוכן של קבוצות דלק ונובל אנרגי ולכן ניתן לראות כי משאבי הטבע לא מנוהלים לטובת אזרחי מדינת ישראל.
הממונה על ההגבלים העסקים נאלץ להתפטר לאחר שראה שפועלת מתחתיו וועדת קנדל זו שהוכחשה שהיא בכלל קיימת ,זו פעלה בחסות הבחירות וללא שקיפות ציבורית. וועדת קנדל ייצרה מתווה לא לרוחו של הממונה על ההבלים העסקיים ,לדבריו של דוויד גילה המתווה לא יוביל לתחרות בשוק הגז הטבעי.
החשש הוא שראש הממשלה במקרה מסוים יכול להפעיל את סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים שיכול לפטור הגבל עסקי מהוראות החוק ההגבלים העסקיים אם הוא סבור שהדבר דרוש מטעמים של מדיניות חוץ או בטחון מדינה .והשאלה היא תשובה בעל חברת דלק הכניס את נובל אנרגי האמריקאית רק בגל סעיף המילוט הנ"ל .
רק למען המחשה , וועדת קנדל מתנהלת ללא ניירת או פרוטוקולים , ח"כ מיקי רוזנטל תיאר זאת בוועדת הכספים השבוע (3/6/2015)וועדה שפועלת כמו עולם תחתון.
למען הסר ספק מי שבעל הסמכות לעניין זה הוא הממונה על ההגבלים העסקיים וכאשר הממונה מייצג את החוק בישראל באים כוחות גדולים שמרגישים מעל החוק וגורמים לפיטוריו .ובוועדת הספים דוויד גילה הממונה על ההגבלים העסקים לא מסתיר את מורח רוחו ואומר כי המדינה נסחטת על ידי תאגידי הגז.
אורלי בר לב בוועדת הכספים 3/6/2014
ונחזור ברשותכם לשאלת שבכותרת ראש הממשלה ביבי נתניהו לפני הדיון השבוע בוועדת הכספים שולח אס אם אס לחברי הוועדת הכספים מה להגיד , אז תענו לי מי זורה חול בעיני הציבור ?… לא לצעוק ביחד …